Енерго-Про оказва активно съдействие за възстановяването на Хитрино

През януари ще се организира мобилен център за обслужване на клиенти в селото

ЕНЕРГО-ПРО оказва активна подкрепа на пострадалите семейства при бедствието в село  Хитрино. В израз на съпричастност компанията дари 10 000 лева в помощ на жителите  на Хитрино, пострадали от взрива на 10 декември в района на ж.п. гарата. Средствата ще бъдат преведена в дарителската сметка на Общината.

 Село Хитрино се намира на територията, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО Мрежи. В резултат на взрива част от електроразпределителната мрежа в селото е разрушена. При възстановяването на повредените електрически съоръжения компанията ще помогне на пострадалите хора като за своя сметка изгради и ремонтира отклоненията към засегнатите от взрива къщи.

ЕНЕРГО-ПРО удължава срока на плащане на текущите сметки за електроенергия на жителите на Хитрино до 1 февруари 2017 г. В случай че клиенти от района на бедствието срещнат затруднения да покрият задълженията си и в удължения срок, могат да заявят индивидуална схема на заплащане. За удобство на жителите на Хитрино, през януари   ЕНЕРГО-ПРО ще организира мобилен център за обслужване на клиенти в селото.

 Специалистите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи се намираха в района на Хитрино от първите минути след трагедията в събота. Екипите на енергийната компания са в постоянна готовност да започнат възстановяване на електроразпределителната мрежа в селото и  оказват пълно съдействие на подразделенията на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и армията.