Борисов: Виновните за Хитрино ще си поемат отговорността (видео)

Селото напролет ще е едно от най-хубавите в България, както бе и доскоро

Премиерът в оставка Бойко Борисов посети село Хитрино днес, предстои една от най-опасните фази в операцията по обезопасяването на мястото – вдигането на вагоните цистерни. Премиерът поздрави всички, участващи в операцията.

"В момента изчакваме завършването на процедурите, по които работят прокурорите, за да няма проблеми след това със съдебните процеси и да няма съмнения, че нещо се прикрива. Срещнах се и с жителите на Хитрино. Отново им казах, че всички разрушени къщи в селото ще бъдат възстановени до пролетта, изграждането им наново ще започне при първа възможност. Селото напролет ще е едно от най-хубавите в България, както бе и доскоро – над 15 млн. лв. са вложени в него, 85 км нов асфалт е положен между селата в общината. За съжаление загубата на близки не можем да върнем, всички виновни трябва да си понесат отговорността за случилото се", коментира Бойко Борисов.

Отново посетих село Хитрино днес, предстои една от най-опасните фази в операцията по обезопасяването на мястото – вдигането на вагоните цистерни. Поздравявам всички, участващи в операцията. В момента изчакваме завършването на процедурите, по които работят прокурорите, за да няма проблеми след това със съдебните процеси и да няма съмнения, че нещо се прикрива. Срещнах се и с жителите на Хитрино. Отново им казах, че всички разрушени къщи в селото ще бъдат възстановени до пролетта, изграждането им наново ще започне при първа възможност. Селото напролет ще е едно от най-хубавите в България, както бе и доскоро – над 15 млн. лв. са вложени в него, 85 км нов асфалт е положен между селата в общината. За съжаление загубата на близки не можем да върнем, всички виновни трябва да си понесат отговорността за случилото се.

Публикувахте от Бойко Борисов в 13 декември 2016 г.