Лудогорец няма да подцени Копенхаген

Арсенал и ПСЖ се натресоха на Байерн и Барселона

Лудогорец няма да подцени Копенхаген. Датският съперник на разградчани на 1/16 финалите в Лига Европа не е нито испански, нито германски, или английски отбор. Но е тим, който трябва да бъде приет с респект.

Появиха се мнения, че Копенхаген е лесно преодолим. Добре е,че разградчани са сериозен отбор и здраво са стъпили на земята. Лесното може да си го направят Георги Дерменджиев, Кафу, Марселиньо, Владо Стоянов, Светльо Дяков и компания. А лесното е да не подценят датския тим и да изиграят умно двете срещи.

Не би трябвало да е проблем,че първата среща ще е на стадион "Васил Левски", а реванша на "Паркен". Георги Дерменджиев доказа в някои двубои от групите на Шампионската лига,че знае как да подхожда тактически интелигентно за даден мач.

ПСЖ и Арсенал до последно се бореха как да избегнат второто място в групата. И първият Арсенал, и вторият ПСЖ, в крайна сметка се натресоха на супер тежък жребии от осминафиналите на Шампионската лига. Едва ли ПСЖ ще може да направи нещо с Барселона. Както и Арсенал с Байерн. Продължаване на парижани, или "артилеристите" напред за сметка на колоси като Барса и баварците ще е равно на чудо.

Интересно ще е какво би било отнощението на нетърпеливите за успехи катарски собственици на ПСЖ към Унай Емери. Той бе доведен на мястото на Лоран Блан защото френския наставник класира в три поредни години парижани "само" на четвъртфинал. Сега се очертава отпадане на осминафинал. Вярно от Барса, но на осминфинал.

Е, ако ПСЖ успее да преодолее Барселона и се класира на четвъртфинал, тогава това ще бъде триумф за неубедителните напоследък играчи на Емери. Видя се при загубата като гост на Монпелие с 0:3 и мачовете под индиго на "Парк де Пренс" за 2:2 с Лудогорец и Ница.