Министър Кралев инспектира ремонта на Градския стадион в Горна Оряховица

Заради трагедията в Хитрино, обаче официалното откриване на Градския стадион в Горна Оряховица се отложи за първия мач на Локомотив (ГО) след подновяването на първенството през февруари

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на първия мач, който Локомотив (ГО) играе на собствения си стадион в елитната футболна група на България от 21 години насам. Както е известно, "железничарите" завършиха 0:0 с ЦСКА на Градския стадион в Горна Оряховица, който бе реконструиран благодарение на отпуснатите с решение на Министерски съвет средства за ремонт на осветлението и тревната настилка. Сумата, с която ММС финансира ремонта беше близо 850 000 лв. Отделно Община Горна Оряховица осигури още около 500 000 лв. за подмяна на седалките и ремонта на трибуните, както и за реновиране на съблекалните и административната сграда.
Заради трагедията в Хитрино, обаче официалното откриване на Градския стадион в Горна Оряховица се отложи за първия мач на Локомотив (ГО) след подновяването на първенството през февруари, в който железничарите посрещат „Ботев“ (Пд). Тогава ще бъдат официално открити и другите два стадиона, за които Правителството отпусна по 1 млн. лв., като „Черно море“ ще играе на реконструирания „Тича“ с ЦСКА, а „Дунав“ (Русе) среща „Берое“ на собствения си стадион.
Министър Кралев изгледа срещата „Локомотив“ (ГО) – ЦСКА в компанията на кмета на града инж. Добромир Добрев, Емил Костадинов, Валентин Михов, Бончо Генчев, бившия собственик на Локо (ГО) Петър Христов, под чието ръководство отборът за последно игра на този стадион в „А“ група и  настоящите шефове на ЦСКА Милко Георгиев, Пламен Марков и Стойчо Стоилов.  
След края на мача Кралев инспектира ремонта на съоръжението и изрази задоволство от неговото състояние.


Вчера присъствах на първия мач, който Локомотив (ГО) играе на собствения си стадион в елитната футболна група на Българи...

Публикувахте от Krassen Kralev в 12 декември 2016 г.