Димитър Узунов: Христо Иванов не реши нито един проблем!

На учредяването на новия политически проект видях човек с червени бузки, бил привлечен от този проект, може би ще го финансира чрез неговите медии

В течение на година Христо Иванов не спираше да политиканства в залата, но не реши нито един проблем. И най-накрая стана политик – да оправя може би държавата. Това заяви представляващият ВСС Димитър Узунов по БТВ.
По време на мандата му да е решен някакъв проблем, попита той и побърза да отговори: „Няма!”. Съдебната система се управлява трудно, когато определена група олигарси се опитват да я овладеят, заяви представляващият ВСС

Той разкритикува колегата си в съвета Калин Калпакчиев за малкото свършена работа в поверената му комисия по натовареността и съдебната карта. В същото време, по отношение на районния съд Узунов не пропусна да заяви, че именно натовареността на магистратите е спаднала от 110 на 70 дела на човек – но каза това в контекста на грижата, която ВСС полагал за ръководения от Методи Лалов съд.
Той добави, че със сегашните си изявления Иванов е дал да се разбере, че неговият човек във ВСС е Калин Калпакчиев. „Съдебната система се управлява трудно, особено в условията, когато определена група олигарси се опитват да я овладеят”, подчерта Узунов пред bTV.

Той коментира и учредяването на новия политически проект на бившия правосъден министър. „На последните редове видях един мъж с розови червени бузки. Той каза, че бил привлечен от този проект, може би ще го финансира чрез неговите медии. Не зная дали г-н Близнашки е бил там”.