Бъчварова: Жертвите в Хитрино са седем

Ограничителните мерки за достъп в Хитрино остават, дори са по-строги

7, а не 8 са жертвите на взрива в Хитрино. Това каза пред журналисти в Хитрино министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. Към този час не можем да кажем, че рискът на мястото на инцидента е спаднал, въпреки че 29 души през цялата нощ са работили интензивно, добави още Бъчварова. „Цистерните са били пренатоварени - пет от тях. Остават още, но потенциалните рискове не са премахнати“, каза тя.

„Всички хора, които са тук, всички служби, всички екипи, работят така, че да се справяме в по-кратки срокове. Надяваме се на разбиране от жителите на Хитрино“, коментира Бъчварова. По думите й най-напред се съблюдава сигурността на хората. Министърът в оставка Бъчварова уточни, че се следи състоянието на всички пострадали. „Надяваме се и тези, които са в тежко състояние да могат да се оправят“, коментира тя.

"Ограничителните мерки за достъп в Хитрино остават, дори са по-строги. Нещо много важно - даваме възможност да се продължи разследването. Прокурорите са тук и съобразяваме цялостната организация с възможността те да направя огледи“, обясни тя. „Областния кризисен щаб от вчера работи. Там са всички служби, които работят, за да осигурят и средствата за граждани, и допълнителните услуги, които можем да им предложим", коментира Румяна Бъчварова. „Ограничителните мерки за достъп до мястото на инцидента остават, дори са по-строги, Много моля да се спазват от всички, защото ситуацията не се е променила съществено към по-нисък риск“, каза още министърът в оставка. „Нека да уточним – 13.00 часа ще има брифинг за състоянието на болните в шуменската болница“, добави тя.