В Благоевград създадоха "Ако си дал на другия"

Целта на фейсбук групата е свързана с подпомагане на хора от Благоевград и региона в нужда

Сдружение „Ние жените”,вестник „Топ Преса” и Православен информационен център на Неврокопска света митрополия създадоха фейсбук група под името „Ако си дал на другия”. Целта на групата е членовете й да споделят, когато някой има нещо излишно (храна, дрехи, обувки, завивки, играчки, дори мебели), нуждае се  от нещо или познава човек в нужда. В групата ще се публикува и информация, свързана с благотворителни акции, базари и инициативи, свързани с подпомагане на хора от Благоевград  и региона в нужда.

Причината за създаването на групата е желанието на организациите да координират действията си в подпомагане на деца и възрастни. Председателят на сдружението „Ние жените„ Здравка Чимева споделя, че често се случва да се търси определено нещо за някого, например преди месеци спешно се търсеше дюшек за изпаднала в беда жена. Според Методи Байрактарски, зам.гл.редактор на редакционния съвет на  вестник „Топ Преса”, е време хората да осъзнаем, че всеки от нас има не две ризи, а много повече и трябва да правим добро.

Групата се администрира от екипа на Православния информационен център на Неврокопска св. митрополия. Към центъра повече от 5 години има помещение с дрехи, обувки, одеала и други,  където се приемат запазени, чисти дрехи според сезона и всеки нуждаещ се може да си вземе напълно безвъзмезно. Ежедневно в центъра идват хора да потърсят, особено през зимния сезон, топли дрехи и обувки, регистрирани са повече от 100 човека.

Партньорите се надяват чрез електронното пространство доброто да се случва по-бързо, тъй като е важно да помогнеш тогава, когато има нужда от помощта ти. Който желае да подкрепи инициативата, може да го направи, като помогне да се популяризира групата „Ако си дал на другия”.