Бъчварова: Ситуацията в Хитрино се усложни!

Има изтичане на газ от две цистерни, налага се да обмисляме решенията по-внимателно, заяви министърът на вътрешните работи

„Наблюдаваме много внимателно ситуацията на терена в Хитрино. Има известно усложняване на обстановката – изтичане на газ от две цистерни и това налага да обмисляме решенията по-внимателно." Това заяви на брифинг министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова след заседание на кризисния щаб в Хитрино.

Най-важното е да предотвратим рисковете. Ако някой има нужда от нещо, нека да се обърне към кмета" добави тя.

Бъчварова призова за търпение и спокойствие, за да може да се работи да се взимат най-добрите решения. По думите й най-важното в момента е да се справят със ситуацията без рискове. Тя заяви, че вероятно ще се наложи гражданите да останат извън селото по-дълго.

„Трябва да са наясно, че най-важното е да предотвратим рисковете. Ако някой има нужда от нещо, от което има потребност в този момент - да се обръща към кмета за допълнителна информация“, каза тя. И призова никой да не се опитва да влиза в селото.

Бъчварова заяви още, че работата по обезвреждането на цистерните вече е започнала. „В момента се прави повторен оглед. Опитваме се да вземем решение, което е най-малко рисково“, подчерта тя.

"На място са най-добрите специалисти, които са доброволци и рискуват живота си в момента. Това е най-доброто, с което разполагаме", призна гл. комисар Георги Костов.

"Ще намерим начин наши служители да раздадат фуража на животните. Опасно е за живота и здравето на хората, нека да не се опитва никой да пробива блокадата", призова той.

Основната ни грижа е да няма риск за хората, които трябва да се справят с тази ситуация. Достатъчно колосално е там, там има действително бедствие, нали това е", каза той.

"Ще ви информираме, когато има напредък, но няма да бъде толкова често. Трябва да работим отговорно, надявам се да имаме добър край", завърши Бъчварова.

 

ВСИЧКО ЗА ТРАГЕДИЯТА В ХИТРИНО ЧЕТЕТЕ ТУК