"Левски" записа победа в първия си мач на "Трейс Арена"

Мачът започна с минута мълчание в памет на загиналите при влаковия инцидент в Хитрино

"Левски" записа победа в първия си мач на "Трейс Арена" и с 1:0 над "Верея" се доближи на 3 т. от "Лудогорец" преди снощния му мач.

Червен картон и половин мач игра с човек повече улесни "сините" за втората им поредна победа. Точно преди почивката нервите на капитана на домакините Елиаш да Силва не издържаха и удари с ръка Роман Прохазка, за което получи червен картон. Същият Прохазка в 68-ата минута намери Антонио Аниете с дълго центриране и испанецът с глава препарира вратаря Иван Караджов. 

"1:0 изглежда трудна победа, но радващото е, че не допуснахме грешки в защита, коментира треньорът на "Левски" Елин Топузаков. - Радвам се, че в сърцето на нашата защитата имам избор, мога да кажа, че не мога да сбъркам с избора на футболисти в тази зона. Изгонването на Елиаш ни помогна. Има върху какво да работим, но ние бяхме по-активният отбор и заслужавахме да спечелим трите точки", допълни Топчо.

Колегата му Александър Томаш отчете израстване на отбора си, въпреки загубата и утеши играчите си с комплименти. "Левски" привидно контролираше нещата. Поздравявам моите момчета, че извоюваха уважение, защото срещу "Левски" с 10 човека е трудно. Тези момчета израстват, отборите, които се изправят срещу нас, се изправят с уважение. Опитват се да ни разузнаят добре и това е благодарение на тях", допълни той.

Мачът на "Трейс Арена", както и всички останали от кръга, започнаха с минута мълчание в памет на загиналите при влаковия инцидент в Хитрино.