Кметът на Хитрино: Абсолютен апокалипсис

Крими

10-12-2016, 09:52

Снимка:

Нова тв

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Трагедията е много голяма, каза Басри Исмаил

Първата вълна е била много силна. Имаше и втори взрив. Има очакване за още взривове, защото са доста вагони. Екипите охлаждат вагоните, но и не знаят с какво са натоварени вагоните. Трагедията е голяма”. Това заяви пред Нова кметът на Хитрино Нуридин Басри Исмаил.

Той заяви, че има много пострадали къщи, има и напълно срутени, изгоряла е сградата на полицията.

"Не мога да си обясня колко силен е бил взривът. Абсолютен апокалипсис", поясни Басри. По думите му, от МВР не знаят какво се е превозвало във вагоните.

"От полицията не пускат на мястото на трагедията. Казват и за газ и за нафта, но трагедията е много голяма. Изгоряла е сградата на полицията. Дано да са само 4, но има и паднали къщи, сега изведоха една жена, има и деца, които са в безопасност. Всичко се простира на 5-6 километра, горят много къщи. Абсолютен апокалипсис е тук. ЖП линията разполовява на две селото, това е частна композиция, която вози някакви опасни товари. Говорих със служителите, които са били на смяна. Казват, че причината е високата скорост, с която е влязъл влакът и е дерайлирал. Засега няма нужда от евакуация на селото, но всички жители са навън. По улиците се срещаме с представители на различни институции, но все още не може да се съберем на едно място.”, разказа кметът.