Влак се взриви в Шуменско, има загинали

Най-малко четирима души са загинали след като влак с цистерни пропан-бутан е дерайлирал и експлодирал край село Хитрино, Шуменско

Влак с цистерни е избухнал край гара Хитрино, на 20 км от Шумен. Има поне четирима загинали и десетки пострадали, съобщи bTV.
Инцидентът се е случил в 5:30 ч. тази сутрин, шуменската полиция е получила сигнал в 5:42 мин. Взривовете са предизвикали пожари в къщите, които се намират в близост до гарата. Унищожена е гарата. Много сгради са опожарени. Прозорците на много къщи са потрошени, а някои имоти са и запалени.
Поне четирима са загинали, а 12 души са ранени. Една жена е с над 90% изгаряния. Загиналите са живеещи в къщи в близост до линията Русе-Варна.
Според информацията до момента, влакът е дерайлирал на влизане в гарата, в следствие на което е последвал взирв. Съобщава се за много пострадали и материални щети по постройките около гарата.
Над 100 души от пожарната, включително екипи от Русе, Варна, Шумен и Търговище са на място и се борят с овладяването на огнената стихия.
Селото е блокирано от МВР и е възможно да се наложи евакуация на населението. В композицията има много цистерни и има опасност от нови взривове.
Движението в района е ограничено. От Пътна полиция препоръчват да се минава по разклона Тимарево -Длъжко - Струйно.