Два мача откриват 7-ия кръг при жените днес

Два мача от 7-ия кръг на женското волейболно първенство ще се изиграят днес. „Марица“ (Пловдив) гостува на ЦСКА (София), а също в столицата „Славия“ (София) приема „Казанлък Волей“. Първи в програмата е двубоят между шампионките от „Марица“ и ЦСКА, който започва в 16:00 ч. в зала „Васил Симов“, информират от БФВолейбол.

Целта на пловдивчанки е да продължат перфектното си представяне от началото на сезона и да добавят още една чиста победа към актива си.

Въпреки че имат един изигран мач по-малко, пловдивчанки са водач във временното класиране с 5 победи, 15 точки и 15:0 гейма от 5 срещи. За тях с днешния двубой с ЦСКА волейболната 2016 година все още не приключва, тъй като другата седмица те имат да изиграят и отложения си от втория кръг домакински мач със „Славия“ (София). Тъй като „Раковски“ (Димитровград) също има пет победи в актива си и „диша във врата“ на „Марица“ от второто място в таблицата, момичетата на Иван Петков още не са си осигурили званието есенен първенец. Те имат нужда от още една победа в оставащите си два мача, за да се бетонират на върха по време на паузата между двете половини на редовния сезон.

В същото време, ЦСКА се намира на пето място в таблицата с 3 победи, 3 загуби, 9 точки и 9:10 гейма. Като домакини до този момент възпитаничките на треньорката Юлия Иванова имат само една загуба – срещу съгражданките си от „Славия“. При какъвто и да е резултат от днешната среща софийският тим няма как да се премести нагоре или надолу в класирането за полусезона и със сигурност ще „зимува“ на петата позиция.

В другия двубой от този 7-и кръг днес между „Славия“ и „Казанлък Волей“ стартира в 17:00 ч. в столичната зала „Панайот Пондалов“.