Лоши новини за Ценко Чоков преди празниците

До дни скандалният кмет на Галчие ще се сдобие с обвинение заради престъпната си група

Най-късно до 20 декември Специализираната прокуратура ще бъде готова с окончателния обвинителен акт за престъпната група на задържания в ареста през  май т.г. скандален кмет на Галиче Ценко Чоков, сина му Мартин и техни помагачи. Именно прокуратурата е настояла за постоянно полицейско присъствие във врачанското село, демонстрирано чрез всекидневни акции на униформените в последно време, съобщава "Конкурент". 

Благодарение на създадената по-голяма сигурност за жителите , разследващите успели спокойно да извършват поредица проверки в Галиче и събрали допълнителни доказателства и свидетелски показания за золумите на оглавяваната от Чоков банда. Осуетени били и опитите на близки и приближени на Ценко Чоков да попречат на пострадали жители на селото да потвърдят дадените си преди време показания и да представят нови свидетелства за незаконните действия на кмета. 
При завършилата пък наскоро проверка на данъчните и разследващи органи станало ясно, че стотици жители на Галиче, не са се съгласявали изрично да отдават земеделската си земя под аренда на Чоков и не са се подписвали под никакви документи за това. Въпреки това се оказало, че според заверените от кмета книжа, над 800 души от селото са му предоставили доброволно и с парафа си наследствената си земя под аренда.
За това си престъпление пък селският управник може да получи отделно обвинение за злоупотреба с предоставените му права.