Министър Павлова ще открие завършения надлез при Казичане

Доизграждането на съоръжението стана възможно с осигурените от правителството през месец април т. г. 7,5 милиона лева

В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Лиляна Павлова и на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова ще бъде пуснато движението по новоизграденото дясно платно на надлеза при Казичине. Той е над ж. п. линията София - Бургас на път II-18 от км 32+240 до км 32+680.


Доизграждането на съоръжението стана възможно с осигурените от правителството през месец април т. г. 7,5 милиона лева.

Строителството започна на 29 август и проектът беше изпълнен за 100 дни.           Изграждането на надлеза започва преди 24 години, през 1992 г. До 2004 г. е построено само лявото платно, по което до момента се осъществяваше движението. С изграждането и на дясното платно в участъка от Северна скоростна тангента до автомагистрала „Тракия“ се очаква значително да се подобри организацията на движението, да се повиши безопасността на движението и да се хомогенизира цялата отсечка от пътен възел „Сливница“ до АМ „Тракия“.

Участъкът е важна пътна връзка, по която преминава тежкотоварният трафик от ГКПП „Калотина“ към Капитан Андреево и пристанище Бургас.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвестинженеринг“ АД. Проектант е „Пътпроект“ ЕООД.

 

По-късно министър Павлова ще участва в заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“.