Д. Атанасова: В рамките на това НС няма да участваме при съставянето на правителство

Много е странно, че в момента колегите от ПФ и РБ изобщо говорят за мнозинства, тъй като през последните месеци стана ясно, че стабилно мнозинство няма

В рамките на това НС няма да участваме при съставянето на правителство с мандат на друга политическа партия, съобщават от БТВ. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, след като вчера стана ясно, че Реформаторският блок последен ще се опита да сформира кабинет. Още тогава вицепремиерът Томислав Дончев коментира, че е силно скептичен, а президентът Росен Плевнелиев призна, че шансовете са малки.

По-рано днес обаче от Патриотичния фронт обявиха, че ще подкрепят дясното обединение. „Много е странно, че в момента колегите от ПФ и РБ изобщо говорят за мнозинства, тъй като през последните месеци стана ясно, че стабилно мнозинство няма“, посочи по този повод Десислава Атанасова. Според нея доказателство за това е поведението на коалиционните партньори около президентските избори и при приемането на бюджета. „Ако за ГЕРБ съществуваше вероятност за устойчиво, работещо и стабилно правителство в рамките на 43-тото НС щяхме да го направим с мандата, връчен ни от президента, мандат на ПП ГЕРБ като най-голямата политическа партия“, заяви тя.

Десислава Атанасова посочи, че „политическата коректност” изисква ГЕРБ да се срещне с РБ, след като реформаторите получат мандата в понеделник, но от думите й стана ясно, че няма големи очаквания.