Завърши ремонтът на тенис кортовете в Парка на възрожденците

Кортовете са покрити, за да може да се играе и през зимата

Завърши ремонтът на тенис кортовете в Парка на възрожденците в Русе. Той продължи близо 5 месеца. Асфалтовият терен, който се беше напукал, сега е заменен с настилка от клей, а кортовете са покрити, за да може да се играе и през зимата.

До преди половин година този терен само се наричаше тенис корт, защото липсваха условия да се практикува. По линия на публично-частното партньорство тенис клуб „Приста 2011” започна ремонт на общинския терен, след като го получи за 10 години. На мястото вече са изградени три корта, а новата настилка е клей. Те са покрити със специален балон, който се издига от топъл въздух, така ще може да се ползват и през зимата.

„Този балон, това покритие, ще бъде за зимата, после ще го махнем. Машини се викат, защото е голямо. Отопление ще има, на метан ще бъде, изградихме газопровод с газово стопанство. Минали сме през инстанции. Надявам се до седмица, две да сме ОК”, заяви Стефан Митев – треньор в тенис клуб „Приста 2011”.

Инвестицията до тук е няколко десетки хиляди лева, допълни Митев.

Миналата седмица министърът на спорта в оставка Красен Кралев разгледа съоръжението на място.

„Предният път бях изненадат от начина, по който е направен този проект. Сега знам, че има балон, който да използват хората да тренират през зимата. Един много успешен проект”, заяви Кралев.

От клуб „Приста 2011” вече водят преговори да организират международен турнир идната година. Работят и по организацията на детски турнири. Надеждите на треньора Стефан Митев са все повече деца да се запалят по тениса и да спортуват.