Лудогорец пише история!

Българският шампион изненада ПСЖ насред Париж и продължава в Европа

Лудогорец пренаписа историята на родния футбол, след като завърши 2:2 като гост на Пари Сен Жермен насред Париж в последен мач от група А на Шампионската лига. Родният тим ще играе в евротурнирите и през пролетта, но в Лига Европа.

"Орлите" са първият български отбор, който излиза от групите на ШЛ, макар и да не отива напред в същия турнир. Разградчани се отчетоха с 3 точки в груповата фаза след две равенства с Базел и тазвечершното с ПСЖ, с което си завоюваха третото място в класирането.

Лудогорец на два пъти имаше шанса да поведе на "Парк де Пренс" и само секунди разделиха тима от историческа първа победа на български тим като гост в най-комерсиалния футболен турнир. Върджил Мисиджан и Натанаел вкараха за Лудогорец, а Кавани и Ди Мария за французите.

Красен Кралев: Лудогорец пише история!

"Лудогорец пише история! Българският шампион завърши наравно сблъсъка си със звездната селекция на Пари Сен Жермен насред "Парк де Пренс". Отборът ще остане в евротурнирите и напролет след уникално 2:2 срещу именития си съперник. Играхме много добре и Кирил Домусчиев и целият му екип, има с какво да се гордеят", написа министърът на спорта Красен Кралев във Фейсбук минути след триумфа на Лудогорец.