Mинистър Кралев присъства на финалите на СП по карате киокушин за юноши и девойки във Варна

Близо 700 състезатели от 33 държави участваха

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на финалите на V-то открито Световно първенство по карате киокушин за юноши и девойки, което се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна на 3 и 4 декември.

Близо 700 състезатели от 33 държави участват в Петото открито световно първенство по карате киокушин за юноши и девойки. Организатор на турнира, който се провежда в България за втори път е Българската карате киокушин федерация (БККФ).

За мен е чест, че България и моят роден град Варна приемат Петото открито световно първенство по карате киокушин за юноши и девойки”, каза министър Кралев. „През последните 2 години Министерството на младежта и спорта обръща изключително сериозно внимание на бойните спортове, защото те са сред най-бързо развиващите се и най-масовите като към тях има интерес от хиляди деца. Източните бойни спортове развиват не само физическите качества на подрастващите, но и чрез своята философия помагат за тяхното личностно израстване, поради което заслужават държавна подкрепа. Варна е първият български град, в който в края на 70-те години на 20-ти век започва да се практикува карате киокушин“, добави той.

На Световното първенство във Варна присъства елитът на световното карате, както и президентът на Световната федерация по киокушин карате канчо Хацуо Рояма.