Сидеров: НФСБ, ВМРО, Атака, Народен съюз и други формации отиваме на избори

Това каза лидерът на Атака по БНТ

В студиото на "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на Атака Волен Сидеров заяви, че формация от НФСБ, ВМРО, Атака, Народен съюз и още формации, които ги подкрепят, но не са в пряката коалиция, ще отиде на парламентарни избори и смята, че така обединени ще имат по-добър резултат.

Малко вероятно е ГЕРБ и реформаторите да успеят да съставят правителство, прогнозира пред БНТ лидерът на Атака Волен Сидеров. Според него това няма как да стане, защото ГЕРБ вече категорично са заявили, че в рамките на този парламент няма да подкрепят редовно правителство. Въпреки това, Сидеров не изключи напълно всякави варианти за съставяне на кабинет в този парламент, включително правителство на ГЕРБ и Патриотите.

"Ние като патриотичен блок, обединени патриоти вече имаме изгода така да се каже, партийна изгода. И трите формации НФСБ, ВМРО и Атака, заедно с Народен съюз и други формации. Този блок отива на избори, защото заедно ще имаме повече резултати заедно отколкото поотделно", подчерта Сидеров.

"За ПФ има история, за ВМРО има история, ние сме показали какво сме и оттам нататък трудно може да кажеш, че ще стане нещо друго".

"Смятаме, че е безотговорно сега посред зима да се правят избори, да вкарваме страната в междувластие, което да се използва и от международния тероризъм и от какво ли не още. Всичко това е ясно на хората", поясни Волен Сидеров.