Василева: Не бих останала в друго правителство

Условието за сформирането на следващ кабинет на Борисов ще бъде ГЕРБ да спечелят правото и доверието си за това

Няма да остана министър, защото както моите колеги заявихме, не бихме участвали в друго правителство, освен на ГЕРБ. Това каза пред БНТ Ивелина Василева – министър на околната среда и водите в оставка, по повод изказване на Валери Симеонов, че би я оставил на поста, ако партията му формира следващото правителство.
Тя изтъкна, че ГЕРБ правят своите анализи и търсят поуките от това какво трябва да се подобри в работата им, за да възвърнат доверието на избирателите си. „Има един момент на антисистемност, който не може да не бъде отчетен. Има и момент на оценка, свързан не само с политиките на изграждането на инфраструктура, но и с провеждането на значими реформи в общество. Все още е дефицит у хората усещането за справедливост”, посочи Василева.

По думите й, на президентските избори хората ясно са посочили, че искат „нещо различно, нещо повече”. Тя не се притеснява, че резултатите на ГЕРБ на следващите парламентарни избори биха могли да бъдат слаби. „Ако ни дадат почивка, ще участваме в управлението на страната с идеи и градивен подход”, заяви Василева.  
 
Според нея, не е редно правителство в оставка да посочи следващия български еврокомисар.
 
Тя заяви още, че условието за сформирането на следващ кабинет на Борисов ще бъде ГЕРБ да спечелят правото и доверието си за това. „Готови сме за еднопартийно правителство”, каза Ивелина Василева.
 
„Смятам, че трябва да се върви към предсрочни избори”, посочи още тя.