От Манчестър Юнайтед съветват феновете си да не ходят в Украйна

Тимът на Моуриньо се нуждае минимум от една точка срещу Зоря

Манчестър Юнайтед може и все още да не е сигурен в класирането си за елиминациите в Лига Европа, но не смята да рискува живота на привържениците си, докато се бори за тази цел. Това става ясно от писмото, което клубът разпрати до всички верни фенове, които се готвят да пътуват за последния им мач от груповата фаза срещу украинския Зоря Луганск.

„Червените дяволи“ се нуждаят от минимум точка в тази среща, за да си осигурят европейски мачове и напролет. Заради военните действия в района около Луганск двубоят няма да се играе в града, а ще се проведе на стадиона на Черноморец Одеса. Иначе казано – играчите и феновете на Юнайтед трябва да пропътуват още 900 километра.

По тази причина от клуба разпратиха съобщение до всеки, закупил си билет за мача, в което му дават редица предписания за лична безопасност. От клуба уточняват, че стадионът се намира в недобре осветен парк и по тази причина феновете ще бъдат извозвани с автобуси при стройна организация. Причината е, че при предишните домакински мачове на Зоря е имало атаки срещу гостуващите агитки и ходенето пеша до стадиона се приема за крайно опасно. „За вашата лична безопасност ви съветваме да не носите цветовете на Манчестър Юнайтед, когато сте в Украйна и да не привличате внимание към себе си в града. Заради политически чувствителната ситуация в региона не само противниковите фенове крият риск за здравето ви“, гласи част от текста в писмото.

Всичко това е придружено и с предложение до всеки фен, ако размисли, да се откаже от закупения билет, а клубът ще му възстанови платената сума.