Марешки: Нинова и промяна - това е върховна лъжа

Аз съм прагматик, а не популист, коментира бизнеменът

Аз съм прагматик, а не популист, каза бизнесменът Веселин Марешки по Нова ТВ. С тези думи гостът в студиото коментира публикации в няколко медии, обвиняващи го в популизъм. "Ако бях евтин популист, щях да вдигна цените на моите търговски обекти след изборите за президент", аргументира се той. 

Бизнесменът Веселин Марешки разби лидера на БСП Корнелия Нинова, след като тотално не е съгласен, че тя може да говори за промяна. „Щяла да бъде новото лице на промяната! Ето това е върховна лъжа и популизъм. 27 години БСП говори едно и също“, обяви още той пред Нова тв.

"Ние ще влезем в Народното събрание и ще изгоним яловите политици. Ние получихме подкрепа от работещите граждани", допълни лидерът на партията "Воля" за резултата си от вота за президент. "Ние имаме воля. Единственото, което нямаме на този етап, е кандидати за депутати. Но ние имаме експерти. Ние работим срещу партиите на статуквото. Ние ще бъдем най-голяма политическа сила", посочи още той. "Монополът не е лош, ако работи за хората, той не е лош. Ако един диктатор, работи за хората, той не е лош", каза още Марешки.

Марешки обясни, че партията му ще се казва „Воля“ и реално ще се преименува вече учредения от него Либерален алианс. „Аз съм единственият реален прагматик, защото ще се появят много популисти. Не говоря за троловете. Аз съм си същият. Трябва да окрадем от картелите и да върнем парите на хората. Тази несправедливост е време да спре. Трябва да изхвърлим боклука, да извършим рефома. Затова трябва воля. Имаме я. Когато има проблем, се събираме и го решаваме. Хората не искат да им се решават проблемите след година, а сега, утре“, каза още той.

„Зад мен застават хора от различни сфери. Ние ще изпратим хора с екипи в парламента, които са подготвени. Имаме много хора – професори, учени. Има няколко дерибея в здравеопазването, които мачкат другите. Не говоря точно за министъра, а за хора по места, които са се самозабравили. Министърът не е, но той не става по принцип“, заяви Марешки.