Кобрата излиза срещу коварния Самюел Питър

Победителят от битката ще си тръгне с интерконтиненталната титла

Кубрат Пулев е изправен пред един от най-важните мачове в професионалната си кариера. На българска земя, боксьорът ни ще има за цел да преодолее коварния Самюел Питър.

Победителят от битката в "Арена Армеец" ще си тръгне с интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация, но и с възможността да бъде официален претендент за пояса на друга организация - Международната боксова федерация. Пулев в момента е номер 2 в ранглистата. При успех, почти сигурно ще се изкачи с една позиция и ще получи шанса да предизвика шампиона. В момента носител на пояса е Антъни Джошуа.

Кобрата (23 победи, 12 с нокаут и 1 загуба) се завърна успешно след единственото поражение в своята кариера. Той беше пометен от Владимир Кличко през ноември 2014-а в Хамбург, но след това направи доста промени. Най-важната беше работата с прочутия немски специалист Ули Вегнер, който е спечелил дузина световни титли като треньор. На ринга Пулев спечели три мача след злополучната среща с украинеца. Най-ценният успех беше през май, когато се справи с Дерек Чисора след 2:1 съдийски гласа. С този успех той за втори път стана европейски шампион.

Самюел Питър (36 победи, 29 с нокаут и 5 загуби) е енигма. Нигерийския кошмар се е доказал на ринга със спечелването на световната титла. Към това можем да прибавим паметните мачове с братята Кличко и с Джеймс Тони. Никой не се съмнява с мощта на 36-годишния африканец. Големият въпрос е дали той отново има мотивацията, за да бъде равностоен с настоящите звезди в тежка категория. Галавечерта в "Арена Армеец" ще бъде помнена винаги и от по-малкия брат на Пулев - Тервел, който също ще направи своя дебют на професионалния ринг. Негов опонент ще бъде непретенциозен хърватски боксьор.