Министър Кралев с признание за поставен от него рекорд

Министърът на спорта получи плакет по повод 30 години от поставянето на националния му рекорд на 20 км бягане за юноши старша възраст

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев получи награда от треньора, който го е готвил в годините на активна състезателна кариера. Кралев бе награден с плакет по повод 30 години от поставянето на националния му рекорд на 20 км бягане за юноши старша възраст. Новината бе съобщена от самия министър.

Ето какво написа той в социалните мрежи:

"Днес получих от моя треньор Динко Ганчев юбилеен плакет по повод 30 години от поставянето на националния ми рекорд на 20 км бягане за юноши старша възраст. През октомври 1986 г. на Републиканското първенство за юноши старша възраст в Дупница под негово ръководство постигнах все още действащия рекорд на 20 км за 1.06.15 часа.

Беше страхотно да си спомня за това време заедно с бившите ми съотборници от националния отбор Енчо Колев ( Сливен) и Александър Александров (Черно море и ЦСКА) и националният ни рекордьор на 1500, 2000, 3000, 5000 и 10 000 м Евгени Игнатов. Евгени беше човекът, който вдъхновяваше всички млади атлети по онова време и ни караше да мечтаем и да вярваме, че можем да бъдем равни с най-добрите в света".