Цветанов и Торстен Гайслер обсъдиха сътрудничеството между ГЕРБ и фондация „Конрад Аденауер“

Двамата обсъдиха актуалната политическа ситуация в България

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с ръководителя на представителството в България на фондация „Конрад Аденауер“ Торстен Гайслер.  Двамата обсъдиха актуалната политическа ситуация в България. Акцент на разговора бе продължаващото сътрудничество и реализацията на съвместни инициативи между ГЕРБ и фондация „Конрад Аденауер“ през 2017 година.
По време на разговора двамата дадоха висока оценка на съвместната работа и в частност на форумите, които се организират съвместно от фондацията, Младежи ГЕРБ, Жени ГЕРБ, Предприемачи ГЕРБ и Старейшини ГЕРБ. Цветан Цветанов и Торстен Гайслер бяха категорични, че конференциите и политическите академии, които организират ГЕРБ и фондация „Конрад Аденауер“, са изключително полезни.
Цветанов изтъкна, че положителните ефекти от публичните дискусии се съдържат във възможността за ясно дефиниране и отстояване на общите европейски и национални ценности, за формулиране и реализиране на различни управленски политики, както и за определянето на мястото и ролята на младите хора и жените в политиката. Според зам.-председателя на ГЕРБ немският модел е пример за провеждане на обществени обсъждания и активно участие на гражданското общество в политическия живот на България.
От своя страна, Гайслер изрази увереност, че съвместните инициативи между ГЕРБ и фондация „Конрад Аденауер“ през следващата година ще задълбочат още повече контакта между двете организации в интерес на развитието и отстояването на демократичните ценности в България.