Д. Танева: МЗХ дава коли на службите , свързани с охраната и сигурността на страната

Министър Танева уточни, че са дадени 4 автомобила на дирекция ПБЗН, на МВР за охраната, и на НСО по тяхно искане

МЗХ и държавните горски предприятия са предоставили автомобили на различни държавни служби, които нямат тези възможности, а имат необходимост. Това каза министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева във връзка със случая с автомобилите на държавните горски предприятия на НСО.

Министър Танева уточни, че са дадени 4 автомобила на дирекция ПБЗН, на МВР за охраната, и на НСО по тяхно искане. „Ние сме давали на други служби, които са свързани с охраната и сигурността на страната. Нито е първи случай, нито е единствен“, заяви министърът в оставка. Попитана дали МЗХ е основният донор за автомобили в държавната администрация, министър Танева посочи, че министерството е едно от най-големите и 74% от територията, която имат държавните горски предприятия е държавна.

"Това са стопански предприятия, които се управляват от дръжавата и мога да кажа, че в последните две години резултатите, които генерираха общо с тази година ще бъдат над 25 млн. лв. финансов резултат", заяви министър Танева и посочи, че през 2015 г. са работили за покриването на загубата от 9 млн. в Южно-централно предприятие заради КТБ. По думите й държавните горски предприятия са направили просеките за охрана на турската граница и за Македония и Сърбия с цел улеснение предвид бежанския поток. Министър Танева посочи, че бронирани автомобили никога не е имало в предприятието.