Държавният глава ще връчи мандат за съставяне на правителство на ПП ГЕРБ

Двете най-големи парламентарно представени партии в Народното събрание - ПП ГЕРБ и БСП декларираха намерения да върнат веднага връчения им мандат

В изпълнение на конституционните си правомощия по чл. 99, ал. 3, на 2 декември 2016 г., в 11.00 часа, на “Дондуков” 2 президентът Росен Плевнелиев ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-то Народно събрание на Парламентарната група на ПП ГЕРБ.

Припомняме, че след провелият се на 29 декември КСНС, президентът изрази мнение, че  парламентарно представените политически сили трябва да надмогнат моментните емоции, да надскочат тяснопартийните интереси и да потърсят формула за създаване на правителство. Държавният глава отново подчерта, че според него настоящото 43-ото Народно събрание не е изчерпало своя потенциал и все още може да свърши много смислени неща за държавата.

Двете най-големи парламентарно представени партии в Народното събрание - ПП ГЕРБ и БСП декларираха намерения  да върнат веднага връчения им мандат.