Разбори на английски са допринесли за оставката на Йорданеску

Поведението му било високомерно

Бившият старши треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску и играчите на тима имали езикова бариера. Специалистът говорел само на английски език с всички в отбора, съобщава "Меридиан Мач". Румънският треньор е водил заниманията и разборите на английски без преводач, а на най-говоримия в света език е поставял и тактическите задачи на футболистите си.

Това е изолирало немалка част от отбора, които определено не разбирали добре Йорданеску и не можели да участват пълноценно в занимания. Така в отбора се е получил естествен подбор, което е и причината в ерата "Йорданеску" титулярният състав да бъде изграден предимно от чужденци. Освен това Йорда се държал високомерно.

С указанията на румънеца не са имали проблеми само някои от родните футболисти, сред които Станислав Манолев и Божидар Чорбаджийски, но езиковата бариера е попречила на редица други, като отстранения временно от тима Борис Галчев, Кристиян Малинов, Александър Дюлгеров, Пламен Гълъбов и Кирил Десподов.

Както е" известно, Йорданеску си тръгна от "Армията" по взаимно съгласие и няма нито да получи неустойка, нито той да плаща на клуба.