Роми, крещели "Смърт на българите!" , се разминаха с условни присъди

Петима мъже опипвали жена и пребили зверски мъж

Петима мургави жители на Лом, спретнали кървав екшън пред сградата на полицията, след което крещели "Смърт на българите", получиха условни присъди.

Ужасяващата сцена се разиграла в средата на юли тази година. Ломчанка и съседите й от ромски произход се озовали в полицията рано сутринта заради избухнал между тях скандал, при който петимата мъже опипвали интимните части на Т.Д. и да я заплашват. Жената се развикала за помощ и от къща наблизо излязъл Г.А., който се опитал да спаси обградената от роми жена. С действията си обаче мъжът си навлякъл гнева на ромите, които се спуснали да го налагат. След като го пребили жестоко, те започнали да хвърлят камъни по дома на мъжа, като го оставили без прозорци и с потрошен покрив, пише bulnews.bg.
Всичко това ромите направили пред погледите на три ченгета. След като били укротени, бандитите продължили да сипят заплахи по адрес на пострадалия мъж. Заканили му се в присъствието на служителите на реда, че, след като излязат от полицията, ще го убият  и ще му съборят къщата. Те крещели „Кръв за кръв” и „Смърт на българите”.
За действията си петимата сключили споразумение с прокуратурата и въпреки дръзкото си и цинично поведение, няма да влязат в затвора. Те получили условни присъди от районния съд в Лом. Определението на магистратите е окончателно и не подлежи на жалба и протест.