Светослав Тодоров е фаворит за треньор на ЦСКА

Бившият национал и играч на Портсмут има опит и като треньор

Светослав Тодоров е новият фаворит за овакантения от Едуард Йорданеску треньорски пост в ЦСКА. Той бе лансиран от близък до Гриша Ганчев сайт. Тоди е юноша на автентичния ЦСКА, но проби в мъжкия футбол с екипа на Литекс, където се превърна в легенда. Той е първият наистина успял в чужбина българин, продаден от "оранжевите". Литекс го продаде на Уест Хем за над 3 милиона паунда.

Върхът в кариерата на Тодоров е голмайсторският приз в Чемпиъншип с екипа на Портсмут в сезона, който воденият от Хари Реднап тим спечели промоция за Висшата лига. На скоро на официална церемония таранът бе приет в Залата на славата на "Помпи", припомнят колегите от "Меридиан Мач".

Добричлията е бил съотборник и на Стойчо Стоилов, който е най-довереният футболен човек на Ганчев, и с Христо Стоичков в националния отбор. Тоди е известен и като един от най-интелигентните български футболисти.

Тодоров вече има опит и като треньор. Той бе начело на Добруджа, когато си тръгна след скандал с ръководството. Интересното е, че тогава с него искаше да се махне и целият отбор, но Тоди убеди момчетата да останат и да доиграят първенството. Водил е и юношеският национален отбор до 19 години, който успя да класира за елитния кръг на квалификациите. Тодоров бе личен гост на Ганчев на мача ЦСКА - Левски. Той изгледа мача в компанията на Стойчо Стоилов и Данаил Ганчев.