Нови победи за българите в турнира "Eddie Herr" в САЩ

Шейнгезихт с успех в Словения

Нови пет български победи постигнаха родните тенисисти в турнира "Eddie Herr" в САЩ. Това международно състезание е сред най-силните в света за възрастовите групи от 12 до 18 г. Българската федерация по тенис финансира участието на четирима наши състезатели на поредица турнири в САЩ, сред които и "Eddie Herr". Заради отличното си представяне през годината БФТ подпомага европейските отборни шампионки до 12 г. Катерина Димитрова (ТК Локо 98), Денислава Глушкова (ТК Дема) и Стела Пеева (ТК Авеню), както и Динко Динев (ТК Черноморец). С тях е и треньорът Йордан Кънев.

При момчетата до 12 г. държавният ни шампион Динко Динев (ТК Черноморец) разгроми португалеца Тиаго Перейра с 6:0, 6:0 във втори кръг и в спор за място на четвъртфиналите ще играе с Уил Дженкинс (Великобритания). Янаки Милев (ТК Локо 98) отстъпи на номер 4 в схемата Рон Елук (Израел) с 1:6, 1:6. На двойки Динев и Милев отпаднаха от Сантяго Аредондо (Мексико) и Киртан Пейтъл (Канада) с 3:6, 2:6.

При момичетата Денислава Глушкова (ТК Дема) победи Сонеика Жан Чарлс (Хаити) с 6:1, 6:3 и в третия кръг ще срещне петата поставена Мария Дроботова (САЩ). Стела Пеева (ТК Авеню) се наложи над Микаила Фауре (ЮАР) с 6:3, 6:3, за да спечели спора за място на осминафиналите и мач срещу осмата в схемата Рейчъл Галис (САЩ). Третата ни представителка в тази възрастова група и топ поставена в схемата Катерина Димитрова (ТК Локо 98) изненадващо приключи участието си на сингъл още на старта, но заедно с Дени ще играят на двойки, където като втори поставени почиват в първия кръг. Стела пък в тандем с Надежда Калтурина (Русия) не оставиха шансове на старта на Ерин Стойчевски (Австралия) и Яни Тан (Китай) след 6:0, 6:0 и във втори кръг ще се изправят срещу Миа Сарцев (САЩ) и Ребека Суарес.

В състезанието "Eddie Herr" до 14 г. с "уайлд кард" участва националката ни Даниела Димитрова (ТК Виа Тенис Стар), която обаче отстъпи на лидерката в схемата Кинеун Жен (Китай) – 4:6, 1:6 в среща от 1/16-финалите.

Адриан Андреев (ТК Левски), който премина успешно през квалификациите на турнира за юноши и девойки до 18 години "Eddie Herr" във Флорида, САЩ, постигна победа над Кириро Цугура (САЩ) с 6:4, 3:6, 3:4 и отказване на съперника му в среща от първия кръг на основната схема. Следващият му противник е Фин Фас (Великобритания). На двойки 15-годишният Андреев и Сангит Сридар (САЩ) отстъпиха на американския дует Лукас Грийф и Аксел Нев с 6:7(5), 4:6. Надпреварата е от най-високата първа категория на ITF.

Леонид Шейнгезихт (ТК Левски) се наложи над Михайло Попович (Сърбия) с 6:2, 6:3 на старта на турнира на ITF за момчета и момичета до 18 г. от четвърта категория в Загреб. Така българинът се класира за втория кръг, където ще срещне участващия с „уайлд кард“ Борна Девалд (Хърватия),съобщи българската федерация по тенис.