Комисията за бандитско имане рови богатството Анита Мейзер

Едрогърдата красавица, обвинена в убийството на мъжа си, ще доказва откъде са къщите и парите й

Инспектори от комисията за конфискация на бандитското имане са започнали ударна проверка на имането на Анита Мейзер. Те ще ровят всички банкови сметки, къщи, апартаменти и влогове на сексбомбата, обвинена в убийството на мъжа си, за да видят дали не е укрила доходи, пише „Телеграф”.

Комисията за незаконно придобито имущество (КОНПИ) ще проверява всяка стотинка на Анита за период от 10 години назад, обясниха оттам. Скандалната едрогърда красавица беше арестувана в средата на август и обвинена в убийството на съпруга й Николай със свински опашки. 52-годишната Мисис България 2014 все още е в ареста.
Комисията за конфискация подхванала Мейзер около месец след като й бяха повдигнати две обвинения. Едното е за умъртвяването на културиста, а второто е за предлагане на рушвет от 30 000 евро на полицай, за да я прикрие. „Второто обвинение за подкуп на длъжностно лице е по чл. 304 а от Наказателния кодекс. Ние незабавно уведомихме КОНПИ затова и е започнала проверка”, обясниха от окръжната прокуратура във Варна. По закон комисията за конфискация започва да рови имането на всички обвинени по точно определени членове от НК. Именно в това число попада и 304 – за рушвет на полицай.
  Комисията за бандитско имане ще проверява абсолютно всяка стотинка , която е спечелила и изхарчила Анита за 10 години назад. Инспекторите ще проследяват под лупа по какъв начин и с какви пари е купила всичките си имоти у нас и в чужбина, има ли банкови сметки и влогове и т.н. Само събирането на данните за имането й в България ще отнеме 4 месеца, посочиха от КОНПИ. За цялата проверка на Мейзер времето ще е 1 година. „Ако засечем, че има разминаване между изхарченото и спечеленото за целия период от 2006 до 2016 г. в размер на 250 000 лв., то ще бъде запорирано всичко на името на Анита Мейзер”, допълниха инспекторите.
  Защитниците на сексбомбата пък коментираха вчера, че клиентката им ще съдейства на КОНПИ и въобще не е започнала да разпродава имотите си, както се тиражираше в интернет.