Сидеров: Нямам амбиции да ставам министър

В момента нагласите са да не се разпуска този парламент

От Обединени патриоти споделяме виждането на президента, че има реална опасност за страната, заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Имаме бунтове в лагер за имигранти. Тези бунтове могат да станат верига от такива събития. Те се контролират отвън.

Имаме закани на Ердоган, че ще пусне мигранти към Европа. Ако това се случи в период на междувластие, последиците могат да бъдат много лоши”, каза още Сидеров. „Отправих апел към ГЕРБ и БСП да преосмислят своето поведение, да обмислят дали не могат да направят нещо като кабинет на спасението, който да бъде подкрепян от всички в НС. Що се отнася до това дали министри на ГЕРБ ще влязат в кабинета на патриотите – нещо,  което вчера заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов, предстои да се разбере. Такива неща още не са коментирани, стана ясно още от думите му.  Не е говорено и дали Красимир Каракачанов ще е премиер. "Нека да получим мандата – няма да се крием и да бягаме", каза лидерът на "Атака". „Аз нямам амбиции да ставам нито министър, нито някакъв в изпълнителната власт. Нашата роля я виждам като катализатор, като стимулът, който да очертае посоката”, подчерта Сидеров.

От думите му стана ясно още, че по време на вчерашното заседание на КСНС се е извинил на президента Росен Плевнелиев. „Казах му, че ако е имало нещо, да не го взима присърце. Смятам, че това е нещо нормално и християнско”.