ЦСКА е прибягвал често до временни треньори

Милен Радуканов се задържа най-много от подобни наставници на "Армията"

След 1990 година ЦСКА често е прибягвал до временни решения за треньорския пост. Сред използваните варианти личат много сериозни имена в червената история като Борис Гаганелов, Цецо Йончев, Спас Джевизов, Цветан Атанасов и Стоян Йорданов. Списъкът с временните треньори на "Армията" е дълъг, но само един от тях успя да си спечели договор и да се задържи начело на тима за по-дълъг период.

Това е Милен Радуканов, който пое поста след уволнението на македонеца Гьоре Йовановски. Милен бе обявен за временен вариант, но след серия от добри резултати успя да си заслужи договор с клуба и вместо да остане само до Нова година, води тима до края на сезон 2011/12, а и в първите кръгове на следващата кампания, отбелязва вестник "Тема спорт".

Любопитно е да се отбележи, че ЦСКА вече е бил воден от временен наставник при гостуване на Нефтохимик. Това се случва през пролетта на 2005 година, когато Ангел Червенков извежда червените в Бургас след раздялата с Миодраг Йешич и преди назначаването на Пламен Марков. Тогава армейците побеждават с 1:0.

През сезон 1994/95 ЦСКА е воден от цели трима временни треньори - Цветан Йончев, Спас Джевизов и Цветан Атанасов.

При положение че Стамен Белчев успее да спечели предстоящите 4 мача до края на годината, това би дало повод за размисъл относно оставането му за по-дълъг период начело на отбора. Всичко зависи както от резултатите и играта на тима, от една страна, така и от развитието на преговорите за нов наставник - от друга.