Кметът Пламен Стоилов прие посланика Казахстан Темиртай Избастин

Мисия

28-11-2016, 16:38

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Клубът по ушу при Младежки дом Русе с много награди от Държавното първенство

Н. Пр. Темиртай Избастин сподели впечатленията си за града, оценявайки потенциала му като „един транспортно-логистичен център на България“

Кметът Пламен Стоилов се срещна с посланика на република Казахстан в България Негово Превъзходителство Темиртай Избастин. На срещата присъства и председателят на Общинския съвет Христо Белоев.

„Изключително се радвам да Ви посрещна в Русе. Казахстан е държава, която постига впечатляващи резултати в развитието си“, заяви г-н Стоилов. Той представи на посланик Избастин широкия кръг от възможности, които предлага нашият град с елитния си университет, както и перспективите му в индустриалното развитие, бизнес средата и ролята му като ключовото стратегическо място за инвестиции.

Н. Пр. Темиртай Избастин сподели впечатленията си за красивия ни град, оценявайки потенциала му като „един транспортно-логистичен център на България“ и изрази увереност, че контактите ще продължат в името на приятелските взаимоотношения и добрите възможности за трайно сътрудничество в различни области.

Професор Белоев заяви: „Русе е много различен от всички останали градове. Тук, връзката и контакта между ръководството на града и университета са много силни и са в интерес на развитието на целия регион.“ Той сподели още, че се осъществява интензивен обмен на студенти между двете страни, а РУ „Ангел Кънчев“ може да се гордее и с двама преподаватели, които са от Казахстан.

Секторите в областта на икономиката, културата и туризма, както и последващите стъпки към побратимяване на градове от двете държави бяха акцент в срещата. Кметът връчи поздравителен адрес на Негово превъзходителство по повод 25 години от обявяването на независимостта на Република Казахстан.