Джон Малкович е пленен от историята на древна Сердика

Ангелкова: За първите 10 месеца имаме 7,5 млн. чуждестранни туристи, което е абсолютен рекорд до момента

Това каза на пресконференция министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова, във връзка с подготовката на Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм. „Бих искала лично да благодаря на Талеб Рифай за това, че се довери на България съвместно да организираме този конгрес. Изключително важно е това доверие, което ни гласува Световната организацията по туризъм особено тази година, когато имаме ръст на чуждестранните туристи и приходите. Утре ще дискутираме предизвикателствата пред сектора. Туризмът всъщност вече е на трето място в света, като е една от индустриите, които имат най-голям принос за развитието на световната икономика“, обясни Ангелкова. По думите й до края на годината със сигурност ще бъде премината границата от 8 млн. туристи. „Оттук нататък за мен като първи министър на самостоятелното министерство на туризма ще бъде важно неговите компетенции да се надграждат. Неслучайно още със създаването на министерството избрахме културно-историческото наследство и балнео и СПА туризма“, каза още Николина Ангелкова. Според нея България ще се превърне в център на туризма за два дни, докато продължи конференцията.

Министър Ангелкова се срещна с холивудската знаменитост Джон Малкович. Тя разкажа за историята и културата на България на световно известния актьор, който е за първи път в страната ни за снимките на филма “Unchained“ и е проявил голям интерес да види и научи повече. Актьорът е бил впечатлен, че древна Сердика е бил един от най-големите и важни римски градове и каза, че ще разгледа центъра на столицата ни преди да отпътува. Интерес е предизвикал и фактът, че лечебните свойства на нашите минерални води са били познати още от древността, а България е една от най-богатите страни на тези извори в цяла Европа.

Имах възможност да разкажа за историята и културата на България на холивудската звезда Джон Малкович (John Malkovich). Т...

Публикувахте от Nikolina Angelkova в 27 ноември 2016 г.