Българите през седмицата (28.11 – 04.12.2016 г.)

Александър Лазов остава в Турция за поредния турнир на ITF

Традиционно от тази статия може да разберете в кои международни турнири ще играят родните състезатели.

Александър Лазов, който миналата седмица спечели титлата на сингъл в надпреварата в Анталия, остава в Турция за поредния турнир на ITF с награден фонд 10,000 долара.

Зиновия Ванева (ТК Стоянстрой) е на една победа от основната схема на турнира за жени в Анталия (Турция) с награден фонд 10,000 долара. За целта 17-годишната ни състезателка ще играе с украинката Анастасия Поплавска. От основната схема започват Ани Вангелова, Юлия Стаматова и Диа Евтимова.

Леонид Шейнгезихт (ТК Левски) ще участва в турнира на ITF за момчета и момичета до 18 г. от четвърта категория в Загреб.

Адриан Андреев (ТК Левски) премина успешно през квалификациите на турнира за юноши и девойки до 18 години "Eddie Herr" във Флорида, САЩ. Надпреварата е от най-високата първа категория на ITF.

Ралица Александрова (ТК Банкя) ще участва в турнира на Тенис Европа за момичета и момчета от 16 г. в Малта.

Йоана Дудова и Никол Мирчева ще играят в надпреварата до 12 г. в Португалия.

Алекс Ганчев (ТК Железничар 1996), Симеон Костов (TK Авеню) и Николай Николов (ТК Авеню) ще играят в турнир на Тенис Европа до 16 г. в Малта, който започва в края на седмицата. В неделя пък стартира надпревара за момчета и момичета до 14 г., в която участие са заявили Николай Неделчев (ТК Черно море Елит), Пьотр Нестеров (ТК Черно море Елит), Велина Минчева (ТК Академик 83) и Велизара Филева (ТК Албена).