Български каналджии са задържани от румънската гранична полиция

При операция за борба с нелегалната миграция румънски гранични полицаи спрели за проверка два автомобила, в които пътували шестима иракчани и четирима български граждани

Румънските власти са заловили шестима нелегални мигранти и четирима български каналджии в района на ГКПП Остров, предаде агенция Аджерпрес.

При операция за борба с нелегалната миграция румънски гранични полицаи спрели за проверка два автомобила, в които пътували шестима иракчани и четирима български граждани. Проверката установила, че иракчаните на възраст от 5 до 39 години са прекосили незаконно пеша българо-румънската граница с цел да достигнат Германия.

Четиримата български граждани влезли законно на територията на Румъния с два автомобила - "Ауди" и "Хюндай", регистрирани в България. Българските граждани на възраст между 26 и 30 години следвало да помогнат на иракчаните да прекосят Румъния и да достигнат Германия, се посочва в днешно прессъобщение на румънската Брегова охрана.

Автомобилите са конфискувани, българските граждани ще бъдат изправени пред прокурор, а шестимата иракчани ще бъдат предадени на българските власти, съгласно споразумение между двете страни, посочва Аджерпрес.