Йорданеску не можа да овладее съблекалнята на ЦСКА

Вярната армейска публика категорично поиска за треньор Любо Пенев

Едуард Йорданеску подаде оставка като треньор на ЦСКА. Вярната армейска публика му я поиска  още преди  края на  мача с Верея завършил 1:1 насред "Армията".

Сигурно младият румънец е имал голямо желание да се докаже като треньор на ЦСКА,но явно му липсва  опит в подхода към футболистите. През времето, в което Едуард бе начело на "червените", така и не можа да овладее съблекалнята.

За чужденец, обстановката бе твърде сложна. Завари групички, които той така и не успя да обедини. Само установяваше след мач, че нямало колектив. Но така и не можа да покаже авторитет, да тропне по масата и да направи сплав от българските и чуждестранните футболисти.

Азбучна истина е, че треньорът трябва да поеме пръв вината след неуспех. А често след несполучлив мач за ЦСКА Йорданеску критикуваше играчите. Вярно, не казваше конкретни имена. Но създаваше по този начин пропаст между него и състезателите.

Вярната армейска публика като барометър посочи името, което трябва да замести Йорданеску. Със скандиранията си "Любо Пенев, Любо Пенев" е ясно кой трябва да води отбора след Нова година.
 
Любо просто е легенда на ЦСКА. Отраснал е на "Армията". Защитавал е цветовете на "червените"  в ролята на футболист, треньор и президент. За разлика от чужди наставници познава отлично обстановката и най-важното знае какво означава харизмата ЦСКА.