Министър Ангелкова и генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН ще дадат съвместен брифинг

Тема на брифинга ще бъде подготовката на Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм

Министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова и генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай ще дадат съвместен брифинг в понеделник (28 ноември), от 12:30 часа, в Гранд хотел София, ет. 2, при зала „София“. По-рано през деня двамата ще проведат и съвместна среща с българския туристически бранш.

Тема на брифинга ще бъде подготовката на Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм. Събитието е сред най-значимите в календара на Световната организация по туризъм за тази година, а страната ни получи домакинството и правото да го организира. То ще се проведе в периода 29 ноември – 1 декември 2016 г. в София Тех Парк, зала Джон Атанасов.

Припомняме, че желаещите да присъстват на Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм следва предварително да се регистрират на интернет сайта на Министерството на туризма – тук. За медиите има отделна акредитация, като те следва да изпратят електронно писмо на press@tourism.government.bg съдържащо: три имена, медията, която представляват, e-mail и телефон за връзка. За всеки журналист ще бъде издаден поименен бадж, с който ще се влиза в сградата и през двата дни, в които се провежда Конгреса. Баджовете ще се получават при регистрация на събитието.