Министър Кралев връчи купата на победителите от семейния благотворителен турнир по волейбол „Предизвикай вашите”

Турнирът е по повод първата годишнина на волейболното училище "Владимир Николов"

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи купата и златните медали на победителите от семейния благотворителен турнир по волейбол „Предизвикай вашите”, организиран по повод първата годишнина на волейболно училище „Владимир Николов”. Събраните средства бяха предоставени на Българската параолимпийска асоциация.

След оспорван финал титлата грабна отборът на DMDX, който победи трудно с 2:1 гейма сем. Василеви. Бронзовите отличия заслужи тимът на „Мама миа”.

„Благодаря на всички родители, които възпитават децата си в любов към спорта. Аз съм сигурен, че това ще им се отблагодари един ден, защото не е важно да правим само професионални състезатели. Най-важно е децата ни да бъдат здрави и да се развият като силни личности. Огромно благодаря и на Владимир Николов за начина, по който функционира неговата школа. Това е един прекрасен проект, който обръща внимание и на професионалния, и на масовия спорт. Владо Николов затова е голям. Защото знае, че не само медалите са важни за една нация. Важно е всички да спортуват и децата ни да растат здрави и да обичат спорта”, каза министър Кралев.

Сребърните медалисти в турнира бяха наградени от кмета на София Йорданка Фандъкова, а бронзовите отличия връчи главният мениджър на Корпорация „Развитие” Александър Александров.

„Това е може би най-добрият проект, който познавам в сферата на масовия спорт. Поздравявам всички млади хора и родителите им, че са заедно и спортуват в неделния ден. Искам да поздравя също Владимир Николов и целия му екип за тази идея. Днес аз усетих, че София наистина е Европейска столица на спорта. Защото този приз е насочен към масовия спорт и всички трябва да помогнем с каквото можем на Владо Николов и хората, които работят с него”, каза Йорданка Фандъкова.

Владимир Николов благодари на министър Красен Кралев и кмета Йорданка Фандъкова за подкрепата, която му оказаха при реализиране на проекта.

„Трудно ми е да опиша колко съм щастлив от това, което се случва днес. Че заедно се забавляваме, че заедно възпитаваме децата си и заедно опитваме да се движим, да спортуваме и да не се заседяваме много пред компютри, таблети и други подобни занимания”, каза Николов.

В турнира "Предизвикай вашите" взеха участие 20 отбора, съставени от по две деца до 15 г. и двама възрастни, като единственото условие бе поне едното дете да бъде със свой родител. След финала победителят DMDX игра демонстративен мач срещу Владимир Николов и големите му синове Алекс и Симеон.

Волейболно училище "Владимир Николов" бе основано в края на октомври 2015 г. и в момента в него в София тренират 260 човека на възраст от 5 до 57 години. Една от основните цели на училището е да даде възможност на всички желаещи да играят организирано волейбол, независимо дали имат данни за професионално развитие в този спорт.  През миналата година бе сформирана и група за по-напреднали момчета на възраст 9-12 г., които се готвиха специализирано и през есента 8 от тях бяха картотекирани в "Левски София".