Младежите на ДБГ призовават за създаване и на Младежки РБ

Димитър Делчев: МДБГ иска твърда ръка за спиране на бежанския натиск над страната, призоваваме десните млади за създаване на Младежки РБ

Настояваме за скрининг в центровете за настаняване на бежанци, твърда ръка и решителни действия от всяко следващо правителството у нас за спиране на бежанския натиск над страната ни. За това призоваха в заключителна резолюция младите лидери от Третата политическата академия на десните  която се проведе в Стара Загора през почивните дни, съобщават от пресцентъра на Движение България на гражданите. В заключителния документ на Академията младите лидери призовават в рамките на РБ да бъде организирана  структура на Младежкия реформаторски блок и призовават колегите си от младежките структури на партиите партньори в Блока за незабавни действия в тази посока.

В средата на конфликти, Брекзит, наложителните реформи в ЕС, политическата ситуация в страната и политическата криза лесно се раждат популизъм и радикалност. Да се говори за милиард и половина на година за двойно по-високи пенсии е краен популизъм. Да се сочи като панацея на проблемите на демокрацията у нас 100% мажоритарен вот е краен популизъм, смятат младите политически лидери от ДБГ. 

Народният представител Димитър Делчев посочи, че с такава система ще влязат олигарси, хора с прякори, изборите ще струват двойно по-скъпо, ще има двуполюсен модел или максимално 3 партии в парламента, хората няма да са политически представени в Народното събрание.

Популизмът не решава проблемите, но със сигурност може да счупи икономиката на България, категорични са младите десни политици в своята резолюция. Реформаторският блок се преструктурира, имаме нови членове, предстои форум за консолидация и в този процес гласът на младите Реформатори трябва да е много по-силен, каза народният представител Антони Тренчев. 

Всички извън РБ са в оста на популизма и говорят за неосъществими неща. Срещу това Младежкият РБ трябва да предприеме решителни мерки и да привлече гражданското общество в общ фронт срещу популизма и радикализацията, каза Стефан Марков, общински съветник от РБ и председател на МДБГ.

Антони Тренчев призова младите политици да се развиват експертно в професионалните си занимания извън политиката и да са гласът на РБ в регионите, в които работят. Той добави, че преди следващото издание на Академията Блокът вече трябва да има действащ Младежки РБ, който да има активна роля в изработването на реформаторските политики и обединителния форум на Блока в началото на следващата година.

Депутатът от ДБГ от РБ Настимир Ананиев подчерта, че малкият и средният бизнес са гърба на икономиката и като десни политици трябва да работим именно за стимулираме на облекчения за тези предприятия, добави той.