Тайният жест на г-жа Клаус в новата реклама на M&S (видео)

Британският моден бранд грабва сърцата с една различна история

По Коледа обикновено рекламите на големите марки са свързани с Дядо Коледа и неговите невероятни и вънуващи начинания. Тази година обаче британският моден бранд Marks & Spencer (M&S) разказва различна история. С нея грабва сърцата и дори се конкурира за титлата "най-страхотна британска коледна реклама", която традиционно отива при мултимилионните трогателни филми на John Lewis.

Главен герой в рекламата на M&S е г-жа Клаус, съпругата на Санта Клаус или Дядо Коледа. Тя намира във фантастичната им, изпълнена с нови технологии къща в Лапландия трогателно писмо от 6-годишно момченце, което много би искало да зарадва сестра си за Коледа със специален подарък. Г-жа Клаус тръгва на тайна мисия в Лондон, съощо като Джеймс Бонд. 

Минути след премиерата на кампанията в телевизионния ефир десетки потребители на Twitter във Великобритания са коментирали, че това е най-добрият тазгодишен празничен ТВ спот, посочва "Дейли Мейл". 

От Marks & Spencer се надяват рекламата да привлече внимание към коледните им предложения за облекло - г-жа Клаус е елегантна в техните дрехи. Компанията обяви преди седмици, че ще затвори 60 свои магазина по света, заради спадащи приходи. 

Режисьор на рекламата е носителят на "Оскар" Том Хупър ("Речта на краля", "Клетниците"). В ролята на госпожата влиза обичана звезда Джанет Мактиър.