Р.Овч. разтяга локуми, имало инвеститор за Белене

Силата се пробуждала, да очакваме завръщането на БСП-джадаите, коментира бившият енергиен министър

БСП тръгна към властта. Ние успяхме убедително да спечелим президентските избори и затова това е съвсем реалистично. Това обяви в студиото на Нова телевизия бившият енергиен министър и едно от лицата на БСП Румен Овчаров.

Той разкри, че се е оказал пророк, като е прогнозирал промяната в БСП и успеха на ген. Радев, затова е оптимист и за успеха на социалистите на предсрочните парламентарни избори.

Преди време казах, че ни очакват три епизода в БСП. Първият – промяната на върха през май, вторият - силата се пробужда и завръщането на джадаите. Двата епизода вече се случиха, а третият предстои да го видим на предсрочните парламентарни избори. Това, което ме кара да мисля така, е поведението на управляващите. БСП си е взела поуки от многото загуби, а управляващите били абсолютно неадекватни. 

Р.Овч. бе категоричен, че БСП няма да се ангажира със служебно правителство. А иначе винаги когато замирише на власт, интересите и амбициите избуяват. Целта на столетницата е да се спечелят изборите. Какви коалиции ще се правят, това ще зависи от резултатите на избора, коментира Овчаров.

Коалициите минават през парламентарните избори, които да спечелим. Но не мисля, че коалиция с ГЕРБ е добър вариант. ДПС засега е затворена страница, но както се казва никога не казвай никога, заяви той.

Бившият енергиен министър коментира и казуса с „Белене“ и повдигнатите му обвинения. По думите на Овчаров обвиненията били несъстоятелни, защото един министър не контролира търговската дейност на дружеството. Но във всичко това имало и нещо положително – че прокуратурата търси занижен контрол в ситуация, която той не е бил длъжен да контролира. Според Овчаров България може да загуби още пари, ако не отмени наложения мораториум, тъй като вече имало инвеститор, който проявява интерес към реализацията на проекта, но някой трябва да каже дали това, което предлага, е добро или не за държавата.

Аз мога да ви го кажа, но не е моя работа. Не идва от Изток, идва от Запад и никак не е лош. И ако някой не иска да харчи парите на държавата, трябва да се предприемат някакви действия, коментира бившият министър.

Румен Овчаров разкри и още, че не е освободен от поста си в „Лукойл“. Трябва да се свика общо събрание, само то може да ме освободи, заключи бившият енергиен министър.