Днес ще е облачно с леки превалявания, във вторник очакваме сняг

Региони

27-11-2016, 06:10

Снимка:

Росица Георгиева, Bulgariautre

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Снимка на деня: Гребена на планината

Снимка на деня: Есенно тайнство

Снимка на деня: Есен на х. Ехо

През нощта срещу вторник и във вторник на много места в страната ще вали, предимно сняг

Днес над страната ще преобладава облачно, преди обяд в равнините и котловините все още и мъгливо време. През деня ще се появи до умерен вятър от запад-югозапад, видимостта в равнините ще се подобри, най-късно в западната част от Горнотракийската низина; временно ще се затопли. На отделни места ще превали слаб дъжд. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за ноември – ще се понижава. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните – между 8° и 13°. 

През нощта срещу понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух, съобщават от НИМХ при БАН.

Над Черноморието ще преобладава облачно, преди обяд на места все още и мъгливо време. През деня ще се появи до умерен вятър от запад-югозапад, видимостта ще се подобри и временно ще се затопли. На отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Максималните температури на въздуха ще са близки до температурата на морската вода: 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава облачно време и на отделни места слабо ще превали. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 3°.

В понеделник ще бъде ветровито и облачно. Бързо ще застудява и в западната част от страната температурите ще са най-високи сутринта, а след това ще се понижават. На места ще има и слаби превалявания.

През нощта срещу вторник и във вторник на много места в страната, с изключение на северозападните райони, ще вали, предимно сняг. Вятърът в Източна България ще се ориентира от север, до вечерта навсякъде ще отслабне до умерен. През втората половина на деня и валежите ще спрат. В сряда ще е без валежи, ще има и значителни разкъсвания и намаления на облачността. Минималните температури ще са доста ниски, но дневните ще започнат да се повишават. Ще духа до умерен северозападен вятър.