България става домакин на престижен международен форум

Повече от 100 чуждестранни делегати пристигат в България, за да участват в Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм

Повече от 100 чуждестранни делегати пристигат в България, за да участват в Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм, който организира Министерството на туризма съвместно със Световната организация по туризъм в София. Сред тях са дванадесет министри и заместник-министри на туризма и културата от цял свят, редица ръководители на туристически администрации, генералният секретар на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество Майкъл Христидес, както и йорданската принцеса Н.В. Дана Фирас.

По време на събитието ще бъде обсъдена значимата роля на съвременния туризъм в опазването на материалното и нематериалното наследство и като източник на генериране на социално-икономическите показатели. Една от целите на международната конференция е да бъдат дискутирани възможностите как чрез сътрудничество между различните индустрии като архитектура, дизайн, изкуство, технологии и наука, да бъдат възродени световните цивилизации, както и интересът към тях да бъде засилен. По данни на Световната организация по туризъм, през миналата година по света са пътували 1,2 милиарда туристи, като 40% са се интересували от културен туризъм.

Събитието е сред най-значимите в календара на Световната организация по туризъм за тази година, а страната ни получи домакинството и правото да го организира. То ще се проведе в периода 29 ноември – 1 декември 2016 г. в София Тех Парк, зала Джон Атанасов. Официалното откриване ще бъде във вторник (29 ноември), от 10:00 часа, а след церемонията ще се проведе Среща на високо ниво, която ще бъде модерирана от световноизвестния журналист от CNN Макс Фостър.