Почина скандалният фотограф Дейвид Хамилтън

Предполага се, че той се е самоубил

На 83-годишна възраст почина скандалният британски фотограф Дейвид Хамилтън, прочул се със снимките си на голи момичета, съобщи БНТ. Причините за смъртта му все още не са известни, но се предполага, че той се е самоубил.

Дейвид Хамилтън бил открит от съсед в дома му в Париж. До тялото му били намерени лекарствата. През последните месеци Хамилтън отново придоби печална слава. Някои от бившите му модели го обвиниха в изнасилване.

Преди няколко седмици излезе книгата на телевизионната водеща Флавие Фламант. Тя твърди, че през 80-те години, когато е била тинейджърка, е била изнасилена от известния фотограф. Хамилтън категорично отрече обвиненията.

Кариерата му стартира от списание "Ел" като графичен дизайнер. По-късно става творчески директор на лондонското модно списание „Куин", където започва да публикува голи снимки на млади момичета.

През 60-те години той вече е сензация. И снимките му започват да се появяват в известните модни списания. Фотографиите провокират обществото. Но критиците го обвиняват, че прекалено смело преминава границата между изкуството и порнографията.