Шефове на Базел:Лудогорец расте с всяка година

Българският отбор вече е на друго ниво

Президентът на Базел - Бернхард Хойзлер, призна класата на Лудогорец и развитието на отбора спрямо първите сблъсъци на разградчани преди години с швейцарците, когато Базел без никакви проблеми спечели и двете срещи в плейоф за влизане в групите на Шампионска лига.

"Лудогорец е отбор, който расте всяка година. Помните първите ни сблъсъци и резултатите, с които ние ги спечелихме. Виждате, че сега нещата са различни. Българският отбор вече е на друго ниво - прогресът е видим. Аз обаче съм човек, който предпочита да гледа чашата си наполовина пълна, а не на половина празна. И аз видях в София тим, който не мога да обвинявам за нищо", коментирът босът на Базел.

"Ако бяхме загубили от Лудогорец, щеше да е много трудно. Ние искаме феновете ни да мечтаят, а при поражение в София, щяхме да сме отпаднали и срещу Арсенал стадионът щеше да е празен. Ако ме зарежда нещо, то това е мисълта, че не сме разочаровали хората. От това 0:0 може да се извлекат позитиви и негативи. Срещата беше много вълнуваща, но ще трябва сериозно да си поговорим", добави още Хойзлер пред "Меридиан Мач".