Борисов: Призовавам Москва и Вашингтон да се спре тази война (видео)

Всичко, което се случва днес, е следствие на тази война

За тези мигранти, които нарушават обществения ред, които вече са задържани и арестувани в момента – ще се търсят начини максимално бързо да бъдат екстрадирани от България. 

Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов.

Дотогава вече са намерени някои от бившите казарми и ще бъдат преместени по 50 – 100 човека там. На тези места ще бъдат охранявани по начин, по който се охраняват хора, неспазващи обществения ред и правилата във всяка една демократична държава. До четвъртък ще бъдат завършени всички съоръжения, това ще бъдат места близко до самата граница, за да можем да изолираме тези, които не искат да спазват правилата.

Има две групи мигранти и бежанци. Едните, които мирно и тихо си чакат и наблюдават международните решения, свързани със закрила на хора, бягащи от война, и другите, които считат, че ние сме им длъжни, че са намерили стадо без кучета, че могат да си правят каквото си искат, да нарушават обществения ред и да създават проблеми в държавата, която им е оказала гостоприемство. Срещнах се и с едните, и с другите. Действително не мога да опиша това, което видях в очите на голяма част от бежанците, които бягат от ракетите и бомбите. За кой ли пореден път призовавам хората, които управляват в Москва и Вашингтон да се спре тази война.

Всичко, което се случва, е заради тази война.

 

За тези мигранти, които нарушават обществения ред, които вече са задържани и арестувани в момента – ще се търсят начини максимално бързо да бъдат екстрадирани от България. Дотогава вече са намерени някои от бившите казарми и ще бъдат преместени по 50 – 100 човека там. На тези места ще бъдат охранявани по начин, по който се охраняват хора, неспазващи обществения ред и правилата във всяка една демократична държава. До четвъртък ще бъдат завършени всички съоръжения, това ще бъдат места близко до самата граница, за да можем да изолираме тези, които не искат да спазват правилата. Има две групи мигранти и бежанци. Едните, които мирно и тихо си чакат и наблюдават международните решения, свързани със закрила на хора, бягащи от война, и другите, които считат, че ние сме им длъжни, че са намерили стадо без кучета, че могат да си правят каквото си искат, да нарушават обществения ред и да създават проблеми в държавата, която им е оказала гостоприемство. Срещнах се и с едните, и с другите. Действително не мога да опиша това, което видях в очите на голяма част от бежанците, които бягат от ракетите и бомбите. За кой ли пореден път призовавам хората, които управляват в Москва и Вашингтон да се спре тази война. Всичко, което се случва, е заради тази война.

Posted by Boyko Borissov on Friday, November 25, 2016