Евтимова на полуфинал и финал в турнири на ITF

Лазов и Лазаров на полуфинали

Диа Евтимова ще играе на полуфинал на сингъл на турнира в Анталия (Турция) с награден фонд 10,000 долара. Националката ни за "Фед къп" записа трисетова победа над участващата с "уайлд кард" украинка Диана Кодан с 2:6, 6:3, 6:0. 29-годишната софиянка стигна до обрат, след като спечели последните девет гейма в мача. Така тя заработи 4 точки за световната ранглиста и 490 долара, а за място на финала Евтимова ще се изправи срещу номер 2 Агнеш Букта (Унгария), която на четвъртфиналите отстрани Ани Вангелова с 6:0, 6:0.

Евтимова ще играе и на финал на двойки, след като заедно с Мелис Сезер (Турция) победиха четвъртите в схемата Леони Кунг и Киара Крим от Швейцария с 4:6, 6:4, 10:8. Така в спора за трофея те ще срещнат Агнеш Букта (Унгария) и Вивиен Юхасзова (Словакия).

Александър Лазов се класира за полуфиналите на турнира за мъже в Анталия (Турция) с награден фонд 10,000 долара. Националът ни за Купа "Дейвис" победи Нерман Фатич (Босна и Херцеговина) с 6:4, 6:3. Левичарят от Пазарджик на два пъти навакса пробив пасив в първия сет, който спечели със серия от три поредни гейма. Във втората част то поведе с 4:1 и до края нямаше проблеми.
Така българинът заработи 6 точки за световната ранглиста и 502 долара.

Александър Лазаров се класира за полуфиналите на турнира за мъже в Хераклион (Гърция) с награден фонд 10,000 долара. 19-годишният ни национал за Купа "Дейвис" победи третия в схемата Лени Хампел от Австрия с 6:3, 4:6, 7:6 (9) в мач, продължил два часа и половина. 19-годишният българин поведе с 3:0 по пътя си към успеха в първия сет, но във втория пропусна пробив аванс и Хампел изравни, след като взе четири от последните пет гейма в частта. В решаващия трети сет Лазаров пропиля аванс от 5:2 гейма, а след това в тайбрека също поведе с 5:2 точки, но отново позволи да бъде настигнат. В последствие той пропусна четири мачбола и едва при петата възможност успя да стигне до успеха. Така той заработи 6 точки за световната ранглиста и 502 долара. Следващият съперник на Лазаров ще бъде поставеният под номер 2 Себастиан Офнер (Австрия).